8/23/2010

America, intoleranta, ateii si crucile de pe marginea drumului


Cred ca ati citit, saptamana trecuta, despre cum un tribunal a decis sa declare neconstitutionale crucile de pe marginea unei autostrazi din Utah. Si noi suntem obisnuiti cu cruci pe marginea drumului, dar acestea erau chiar mari si erau dedicate ofiterilor cazuti de la patrula rutiera.

Si acum surpriza: unul dintre ofiterii care s-a implicat in constructia crucilor spune ca nu ateii sunt problema americii, ci intoleranta.

Traducere din ziarul "The Salt Lake Tribune", editorial de Robert Kirby, ofiter.

...
Editorialul de azi este despre cat de imputiti si nesimtiti sunt ateii. Ei distrug America, stiti voi. Opozitia lor la simbolurile religioase plasate pe pamant public sigur il va enerva pe Dumnezeu atat de tare incat ne va da pedeapsa la toti.

Nota: Eu doar repet ceea ce atat de multi oameni religiosi spun despre atei acum. Sincer vorbind, nu am probleme cu ei, si aici includ si procesul legal. Daca ei se opun plasarii crucilor, atunci sa ne dea in judecata. Aici este America. Asa se fac astfel de chestii aici.

Cum nu functioneaza chestiile aici este prin demonizare reciproca, ceea ce fac ambele tabere acum.

Daca esti o persoana foarte religiosa, este usor sa consideri toti ateii drept o adunatura de nesimtiti, amarati si prost-crescuti, fara nici o busola morala, al caror singur scop in viata este sa ii faca pe copiii lui Dumnezeu sa se simta mizerabil.

Ce? A, da, si sa distruga America.

As putea crede si eu asa, doar ca am prieteni apropiati care sunt atei. In mare parte ii consider compasionali, bine educati si destul de fericiti. Chiar fac si baie in mod regulat.

Ironia este ca aici intra si ofiteri de politie pe care ii cunosc ca profund non-religiosi sau atei declarati, barbati si femei langa care am stat cu capul aplecat la ceremonii memoriale cu cruci.

Vedeti voi, nu toti ateii sau agnosticii sunt pe aceeasi pagina cand e vorba de chestiuni religioase. La fel cum nu toti oamenii religiosi au aceeasi parere privind Dumnezeu.

Daca America se duce dracului - si nu spun ca se duce - probabil ca nu este datorita necredinciosilor. Venind vorba, eu ma tem mult mai mult de credinciosi.

Din punct de vedere istoric, chestiile care au sfasiat cel mai mult fibra Americii - sclavie, anti-sufragiu, bigotism, razboi, flouridare - nu au fost conduse de atei, ci chiar opusul.

In final, aroganta si intoleranta sunt cele care ruineaza orice societate. Si toti parem sa lucram peste orar in directia aceasta.

Ceva asemanator:

Related Posts with Thumbnails

Cele mai citite articole

Arhivă

Original design by Six Shooter Media. To Blogger by Template-Godown